INFÖR MINE TO RUN

Startbevis & Nummerlapp
Ditt startbevis och nummerlapp får du hemskickat från 3 november och framåt.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till annan löpare. För att chipet ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. Obs! Nummerlappen med chipet är inte till för tidtagning utan som en säkerhetsgardering, för att registrera löpare som tar sig ner i gruvan och kommer upp ur gruvan.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Klädsel
Tänk på att gruvan håller en konstant temperatur om 12 grader, året runt, så du behöver alltså tänka till kring klädsel både baserat på temperaturen utomhus och i gruvan. Vanliga löparskor fungerar fint.

Busstransport
Förbokad busstransport från Stockholm till Dannemora avgår från Kungsbron 15 klockan 09.00. Du måste kunna visa upp din nummerlapp (där det står angivet att du har bokat bussresa) och bli avprickad för att komma ombord. Bussresan tar ca 1,5 timmar. Obs! Du får inte lämna några tillhörigheter på bussen under tiden loppet äger rum, utan hänvisas till klädinlämningen på evenemangsområdet. 

Har din bil åkt in på verkstaden och du behöver ta bussen upp? Vi säljer bussbiljetter på plats vid bussen, det kostar 150 kronor och det är begränsat antal platser. 

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till Mine to Run, kan du göra det på plats den 17 november.  Priset är då 500 kr, och vi accepterar betalning med kort eller Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Hitta hit
Dannemora gruvor ligger i Österbybruk i norra Uppland. Avståndet från Uppsala är 45 km, från Gävle 55 km och från Stockholm 119 km. Från E4 31 km norr om Uppsala, ta avfart 91 mot Örbyhus/Husby och sedan väg 292.

Parkering
På kartan ovan ser du plats för parkering av privata bilar. Parkeringen som är gratis, är öppen mellan 10.00 och 16.00.

Omklädning/toaletter/klädinlämning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i närheten av starten. Toaletter finns givetvis i evenemangsområdet, men det finns ingen möjlighet att duscha på plats. Obs! Du som reser med buss får inte lämna några värdesaker på bussen under tiden loppet äger rum.

Hjälm och pannlampa
Innan start hämtar du ut din snygga Mine to Run-hjälm tillsammans med pannlampa från Energizer. Bägge är ett måste för att få starta loppet. Vill du inte behålla din hjälm efter loppet får du gärna lämna den i vår container vid klädinlämningen.

Start
Starten äger rum från 12.00 till ca 12.30. Ackompanjerat av pampig och suggestiv filmmusik släpper vi iväg ca 500 löpare åt gången, utdraget på ett pärlband för att skapa bästa upplevelse längs banan. Vi uppmanar dig som reser med våra bussar att komma iväg i någon av de första startgrupperna.

START & BANA

Direkt efter start springer du ca 800 m ovan jord innan du, via den mäktiga Kungarampen, tar dig ner i gruvan, raka vägen ner till 231 meters djup. Utförslöpning är jobbigare än vad man tror, och kom ihåg att du ska upp igen. Väl nere i mörkret möts du av en kuperad bana kantad av musikstationer och diverse ljusinstallationer som peppar dig längs vägen. Och självklart finns det en vätskestation nere i gruvan. Denna passerar du två gånger.  Missa inte heller att stanna till vid Energizers selfiestopp. Klart du vill ha en bild på dig själv med ett upplyst schakt som rymmer nio(!) Drottningholms slott i bakgrunden.

Sista gruvsträckningen innan du åter når dagsljus kallar vi för ”Skruven”. Där tar du dig 145 meter rakt upp på en total sträcka av ca 1,5 kilometer. Här har Under Armour sin WE WILL zon. Överraskningar kommer finnas längs vägen för att hjälpa dig att pusha den sista biten uppför.

Väl ute i ljuset möts du av banans andra vätskestation och du har en skön flack löpning på ca 2,5 km innan du kommer tillbaka till målet i evenemangsområdet. Ladda ner kartan som pdf. Ladda ner karta som PDF.


Obs! Du har ingen mobiltäckning under jord, men ta gärna med dig telefonen ändå. Du kommer kunna ta grymma bilder/videos att dela när du kommer upp till ytan igen. Underlaget består mestadels av grusväg, även ner i gruvan och det finns kilometermarkeringar vid varje kilometer längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare.

Ordningsregler i gruvan
För bästa upplevelse för dig och dina medlöpare, följ gärna våra ordningsregler innan, under och efter loppet.

  • Jag har hjälm och pannlampa under hela loppet.
  • Jag hjälper skadad medlöpare att komma i kontakt med närmsta funktionär.
  • Jag följer utmärkt väg nere i gruvan, utan några som helst undantag.
  • Jag vet att jag inte har någon mottagning i gruvan (men tar kanske ändå med mig telefonen för en selfie eller två).
  • Jag är medveten om att all löpning utför betyder lika mycket löpning uppför.
  • Jag peppar och hjälper alla i min omgivning.
  • Jag lämnar igen hjälmen (om jag inte vill behålla den) i avsedd container vid klädinlämning för återvinning.

Vätskekontroller
Det finns två vätskekontroller med vatten, en som du passerar två gånger efter ca 3,2 km och 4 km, och den andra efter 6,1 km i gruvmynningen. Det är även möjligt att få vatten i evenemangsområdet både innan start och efter målgång.

SERVICE

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal och ambulans finns i evenemangsområdet vid start/mål, 2 ambulerande sjukvårdare på fyrhjuling längs bansträckningen i gruvan, samt ytterligare en sjukvårdare vid andra vätskestationen vid gruvmynningen vid 6,1 km.

Obs! Pga kraftiga magnetfält (ej skadligt för dig som löpare) finns det ingen mobil- eller radiotäckning nere i gruvan. Skulle du själv eller någon annan skada sig eller få problem längs vägen tar du hjälp att via närmaste funktionär som kan kontakta de ambulerande sjukvårdarna. Tack för att du hjälper dina medlöpare.

Målservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på dricka från Powerade, en bar från Barebell och Beef Jerky (torkat kött). Är du sugen på något varmt att dricka bjuder vi på Glögg i Cajsa’s Kök på evenemangsområdet.

Vid målgång kommer Under Armour erbjuda en Recovery-area där deltagare kan värma sig, ladda sina telefoner och återhämta sig. 

Du kan också besöka Energizers gif-o-mat och få en cool animerad bild mejlad till dig. Perfekt att dela i sociala kanaler och skryta för dina vänner om den häftiga upplevelse du precis har varit med om.

Cajsa’s kök
Fyll på med mat efter målgången! Cajsa’s Kök kommer att finnas på plats och erbjuda grillade hamburgare, korv med bröd, värmande soppa, drycker och kaffe. Kom och fyll på depåerna inför hemresan! Cajsa’s Kök finns på plats i området vid målgången.

Bussresa hem
Första buss från Dannemora till Stockholm avgår 14.00. Samtliga bussar fylls upp innan avgång och varje buss åker så fort den är full. Vi räknar med att sista buss lämnar Dannemora ca 15.00.

KONTAKT

Har du några frågor inför Mine to Run så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.